Vincas Kudirka : literatūros rodyklė - (:unkn) unknown (Lietuvos mokslų akademijos biblioteka, 2004)
Ši literatūros rodyklė apima laikotarpį nuo 1884 metų iki 1999 metų, kai buvo minimos 100-osios V. Kudirkos mirties metinės. Vincas Kudirka - Lietuvos gydytojas, prozininkas, poetas, publicistas, laikraščio „Varpas “ redaktorius, Lietuvos himno autorius. Rodyklės pradžioje pateiktos V. Kudirkos gyvenimo ir veiklos datos, toliau medžiaga suskirstyta į 7 pagrindinius skyrius. Skyriuose visa literatūra, išskyrus rankraščius ir garso įrašus, išdėstyta chronologine, o metų ribose - abėcėlės tvarka. Rankraščiai sugrupuoti pagal jų saugojimo vietą fondų numerių didėjimo tvarka, garso įrašai - pagal kūrinio ar plokštelės pavadinimą abėcėlės tvarka. Skyrių pradžioje pateikti knygų, o po jų straipsnių aprašai lietuvių ir užsienio kalbomis.
Keywords: Bibliografijos rodyklės