In nomine domini amen...ego, Albertus Juschkonis...ascribo...Anne Talkonis, coniugi mee, villulam, dictam Vyluschyschky, cum viginti hominibus...cum tribus...famulis equestribus...item...in vim dotalicii decemseptem tributarios...cetera bona hereditaria...dicte uxori mee...ad vitam suam confero... - (:unkn) unknown (My University)
Alberto, Juškos sūnaus, raštas, kuriuo žmonai Onai, Talkaus dukteriai, užrašo paveldėtinai Viliušiškių kaimą ir valstiečių, gyvenančių Giedraičiuose ir Aviliuose; už atsineštą dalį duoda žmonai 17 valstiečių duoklininkų. Kitą savo turtą užrašo jai iki gyvos galvos ar iki naujo ištekėjimo.
Keywords: Pergamentai