Autografų kolekcijos katalogas - (:unkn) unknown (Lietuvos TSR mokslų akademijos Centrinė biblioteka, 1989)
Šis leidinys yra 1980 metais išleisto A. Jaro „Pergamentų katalogo'' tęsinys. Jis apėmė šešis pirmuosius tuometinės Centrinės bibliotekos saugomus fondus. Šis katalogas apibūdina septintąjį rankraščių skyriaus fondą - autografų kolekcija (F7). Tai 1626 - 1925 m. įvairių žymių asmenų laiškai lietuvių, lenkų, lotynų, rusų, prancūzų, vokiečių, italų kalbomis; iš viso naujai aprašyti 2272 vienetai. Daugiausiai kolekcijoje yra XIX - XX a. pradžios laiškų. Šiame kataloge visa korespondencija yra suskirstyta pagal laiškų siuntėjus, t. y. autografų autorius, jų pavardžių abėcėlės tvarka ir sunumeruota eilės seka. Rankraščio signatūra nurodoma po aprašu.
Antr. kt.kalba: Каталог коллекции автографов
Keywords: Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka - Katalogai