Uniwersał... - (:unkn) unknown (My University, 1794)
T. Kosciuškos laikų universalas, nukreiptas į Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės vaivadijas, pavietus bei miestus, kviečiantis sukilti ir skelbiantis šūkį "pergalė arba mirtis". Pasirašę: A. Tyzenhauzas, B. Morykonis, S. Mirskis, M. Bžostovskis, D. Narbutas, M. Grabovskis, S. Valavičius, M. Sabba Chrapovickis, V. Goreckis, B. Karpis, J. Kocieł, K. Nagurskis, M. Moravskis, T. Visgirdas (Wysogierd), S. Korsakas, J. Bialopetravičius.
Keywords: Lietuvių mokslo draugija - Rankraščiai; Rankraščiai; Kościuszko, Tadeusz