Geographiae civilis, seu Historicae synopsis omnibus principiis, quae ad perfectum huius artis studium desiderantur - (:unkn) unknown (My University)
Lvovo Švč. Trejybės spaustuvėje 1748 išspausdintas geografijos vadovėlis “Geographiae civilis seu historicae synopsis” buvo skirtas Lietuvos pijorų provincijos mokyklose besimokančiam jaunimui. Knyga dedikuota Lietuvos didžiajam pakamariui Jonui Karoliui Mnišekui (1716-1759). Medžiaga dėstoma klausimų ir atsakymų forma. Aptariami bendrieji terminai, gamtos ir istorinė (politinė) geografija. Aptariama ne tik Europos ir Azijos, Afrikos ir Amerikos valstybes sudaranti teritorija, bet ir paminima su valstybėmis susijusių istorinių faktų. Išskiriamos nežinomos, naujai atrastos žemės, tokios kaip Australija, Naujoji Zelandija, Grenlandija ir kt. Knyga baigiama vietovardžių su trumpais jų apibūdinimais sąrašu. (Parengė Agnė Zemkajutė). InC – galioja autorių teisės.
SZANIAWSKI, Konstanty Prokop od św. Józefa (Konstantinas šv. Juozapo Prokopas Šaniavskis) *1716-03-16 Liublino vaivadijoje (Lenkija), †1770-12-31 Ščučine (Szczuczyn, Lenkija), pijorų kunigas, priklausęs Lietuvos pijorų provincijai, geografijos vadovėlio autorius. Karol Estreicher, Bibliografia Polska. T. 30. Kraków: Drukarnia Uniwersytetu Jagiellońskiego, 1934, p. 206-207; Polski index biograficzny. München: K.G. Saur, 2004, p. 1573. (Biogramą parengė Agnė Zemkajutė). InC – galioja autorių teisės.
Keywords: Senosios knygos