Romanas Plečkaitis : bibliografinė rodyklė, 1962-1983 - (:unkn) unknown (Lietuvos TSR Mokslų akademija, Centrinė biblioteka, 1983)
Bibliografija pateikia platesnę kiekybinę informaciją apie filosofijos mokslų daktaro profesoriaus, logiko, filosofijos istorijos tyrinėtojo Romano Plečkaičio moklinę veiklą, tos veiklos kryptis ir apimtį. Leidinys apima 1962-1983 R. Plečkaičio veiklos metus. R. Plečkaitis - vienas aktyviausių klasikinės filosofinės kultūros Lietuvoje puoselėtojų, filosofijos klasikų į lietuvių kalbą vertėjų. Jis yra išvertęs du svarbiausius I. Kanto veikalus: „Prolegomensai“ ir „Grynojo proto kritika“.
Keywords: Bibliografijos rodyklės