In nomine domini amen...Nos, Joannes ex ducibus Lithuanie...episcopus Vilnensis...significamus tenore praesentium...quod...cupientes...fidem sanctam orthodoxam in bonis nostri...Janysky...districtus...Shaulensis...ac homines,qui...locos, bestias, flumina, reptilia venerabantur...volentes eos...ad cultum veri dei pertrahere, ecclesiam parrochialem in...Janysky...extructam...dotamus... - (:unkn) unknown (My University, 1526)
Vilniaus vyskupo Jono iš Lietuvos kunigaikščių raštas, kuriuo naujai pastatytos Joniškyje bažnyčios klebono Morkaus Liackio ir kunigų išlaikymui leidžia rinkti duoklę pinigais visame Šiaulių paviete iš kiekvienos valstiečių tarnybos; užrašo 8 valstiečių tarnybas Joniškyje, dvi nenaudojamas žemes ir tris kapas grašių iš smulkių pajamų.
Keywords: Pergamentai; Vilnius (Lietuva); Joniškis (Lietuva : Miestas)