Prospectus lectionum in Alma Academia et Universitate Vilnensi - (:unkn) unknown (My University, 1787)
Vilniaus universiteto studijų programos, kuriose yra išvardinti kiekvienais mokslo metais čia dėstysiantys profesoriai, nurodoma jų specializacija, apibūdinami dėstomi dalykai. Aprašų išsamumas įvairuoja: kai kurių dėstomi objektai aprašomi labai trumpai, kitų pateikiami ir klausimai, kurie bus svarstomi konkrečiais mokslo metais. 1781–1782 mokslo metams skirtos programos tekstas išspausdintas tik lotynų kalba, kituose tekstas pateikiamas paraleliai lotynų ir lenkų kalba. 1784–1785 programa pradedama universiteto rektoriaus Martyno Počobuto sveikinimu. Dalis kitų (1788–1789, 1789–1790, 1790–1791, 1791–1792, 1792–1793) pradedamos įvairiomis universitete pasakytomis viešomis kalbomis prancūzų, lotynų arba lenkų kalba. Pabaigoje pridedamas visų paskaitų tvarkaraštis. (Parengė Agnė Zemkajutė) InC – galioja autorių teisės.
Keywords: Senosios knygos; Vilniaus universitetas; Vilniaus akademija