XVI-XVII a. lituanika Lietuvos mokslų akademijos bibliotekoje - (:unkn) unknown (Lietuvių literatūros ir tautosakos institutas, 2007)
Lietuvos mokslų akademijos bibliotekoje saugomos senosios lituanikos samprata apibūdinama taip: visi užsienio kalbomis išspausdinti leidiniai, turiniu, autoryste, paskirtimi, dedikacijos ir kitais ryšiais susiję su Lietuva. Publikuojamą lituanikos katalogą sudaro 966 įrašai (1046 tomai). Jame suregistruotos knygos lotynų, lenkų, vokiečių, prancūzų, rusėnų, latvių ir kt. kalbomis. Į katalogą įtraukti tik originalių spaudinių aprašai. Bibliografinio aprašo struktūra atitinka ISBD (A) standarto reikalavimus. Aprašuose aptariamas kiekvienas egzempliorius: nurodomi esami defektai, rankraštinės marginalijos, proveniencijos (nuosavybės įrašai, ekslibrisai, antspaudai, lipdės), apibūdinami įrišimai. Dviem kalbomis – lietuvių ir anglų – publikuojamame įvadiniame straipsnyje „Senoji Lietuvos MA bibliotekos lituanika“ apibūdinama lituanikos sąvoka, apžvelgiamas lituaninių knygų fondas, aptariama katalogo struktūra. Leidinio pabaigoje skelbiamos pagalbinės rodyklės: antraščių; asmenvardžių; chronologinė; spaustuvininkų, leidėjų ir platintojų; proveniencijų.
Lithuanica saeculi sexti decimi et septimi decimi ex Bibliotheca Academiae Scientiarum Lithuaniae
Keywords: Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka - Katalogai