Teminis vakaras „Mažoji Lietuva: laiko ženklai“ - (:unkn) unknown (My University, 2014)
2014 m. balandžio 16 d. LMA Vrublevskių bibliotekoje įvyko teminis vakaras „Mažoji Lietuva: laiko ženklai“, kurio metu dalyvavo Lietuvos evangelikų liuteronų vyskupas Mindaugas Sabutis, fotomenininkė Lilija Valatkienė bei Mažosios Lietuvos kultūros žinovas Vytautas Juška. Renginio vedėja - Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekos direktoriaus pavaduotoja dr. Rima Cicėnienė. Meninę programą atliko liaudies dainų atlikėjas Regimantas Pranaitis. Vakaro metu buvo diskutuojama, kaip šiandien yra reflektuojamas Mažosios Lietuvos kultūrinis paveldas. Šiame vaizdo įraše M. Sabutis aptarė liuteronų įtaką kultūroje, švietime bei priminė netikėtas švenčių ir kasdienybės tradicijas. V. Juška, apie penkiasdešimt metų gyvenęs Australijoje, papasakojo, kokias vietas rinkdavosi emigrantai iš Mažosios Lietuvos, kokias vertybes jie išlaikydavo savo šeimoje ir ką perduodavo ateinančioms kartoms. Vakaro metu buvo galima apžiūrėti L. Valatkienės fotorefleksijų parodą „Mažoji Lietuva: laiko ženklai“. Autorė savo kūrybiniais darbais parodė, kas liko šiandien iš senosios Mingės, Kintų, Rusnės, Uostadvario, Šilokarčemos bei kitų istorinių Mažosios Lietuvos vietovių.
Čia rodoma vaizdo įrašo kopija: formatas: mp4; failo dydis: 140 Mb.; įrašo trukmė: 00:50:01. Aukštos kokybės originalas saugomas Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje.
Rekomenduojamos naršyklės: Chrome 4.0; IE 9.0.
© Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka.