Karališka gromata kurroj pikt's paprotis burų kadda jie sawo jawus į miestus weždami arba nedėldienom's į bažničkėmus wažuodami tėnay ikki tėmstant karczemosa passiliekt, paskuy prisigėrę nammo gryždami arklius perguje ... aštrausey uždraudžamas yra - (:unkn) unknown (My University, 1739)
[Prūsijos karaliaus Fridricho Vilhelmo I įsakas dėl uždraudimo valstiečiams iki tamsos pasilikti smuklėse ir, greit važinėjant, kankinti arklius].
Antraštė šiuolaikine rašyba: Karališka gromata, kurioj piktas paprotys būrų ...
Keywords: Prūsijos valdžios įsakai; Ediktai