Paskaita "Išaugintas LDK raštijos tradicijų: Pranciškus Skorina ir jo Rusėniškoji Biblija" - (:unkn) unknown (My University, 2017)
LMA Vrublevskių bibliotekos direktoriaus doc. dr. Sigito Narbuto paskaitoje (autoriai – dr. Rima Cicėnienė ir dr. Sigitas Narbutas) pristatyta LDK raštija, kuri suformavo Pranciškų Skoriną – vertėją, leidėją, poetą ir religinių raštų rengėją. Pasakojama apie LDK rankraštinių knygų savitumą, taip pat Rusėniškosios Biblijos amžininkes – pirmąsias Lietuvos autorių parengtas ir užsienyje išspausdintas knygas. Pasirėmus tokiais kontekstais, atskleistas Rusėniškosios Biblijos savitumas.
Čia rodoma vaizdo įrašo kopija: formatas: mp4; failo dydis: 136 Mb.; įrašo trukmė: 01:08:05. Aukštos kokybės originalas saugomas Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių bibliotekoje. Rekomenduojamos naršyklės: Chrome 4.0; IE 9.0.
© Lietuvos mokslų akademijos Vrublevskių biblioteka.