[Laiškai] / Slivickis (Sliwicki) P., vienuolis, misionierius - neišaiškintam adresatui, Smilovičių vienuolyno viršininkui. - (:unkn) unknown (My University, 2017)
3 laiškai - praneša sužinojęs, kad Smilovičių misionierių vienuolyne sunaudojama labai daug vyno, degtinės, medaus; prašo apriboti gėrimus ir paskelbti šį jo laišką visam vienuolynui; rašo apie vienuolynų vidinio gyvenimo taisykles, santarvės siekimą, didesnį pasišventimą savo pareigoms, kad jaunesni mokytųsi iš vyresnių vienuolių paklusnumo ir darbų. Minimi: Jonas Filmanas, Marcelijus Dombrovskis, Bartolomejus Skinkevičius, Andrius Polis, Juozapas Rogalskis.
Keywords: Rankraščiai; Laiškai; Autografų kolekcija; Slivickis (Sliwicki), P.