In nomine sancte et individue trinitatis amen... Ego, Nicolaus Stanyslawowycz Yanowycza, castellani Wylnensis... - (:unkn) unknown (My University, 1523)
Žemaičių seniūno sūnaus Mikalojaus Stanislovavičiaus Jonavičiaus [Kęsgailos] testamentas, kuriuo savo mūrinį namą ir sodą Vilniuje užrašo Vilniaus katedros Kęsgailų koplyčiai; kitus turtus palieka žmonai, giminėms ir įvairioms bažnyčioms: Svyrių, Kražių, Kauno, Platelių, Šiluvos, Skirsnemunės, Veliuonos, Batakių, Vilniaus bernardinų bažnyčiai.
Keywords: Pergamentai; Arkikatedra bazilika (Vilnius); Šv. Mikalojaus parapijos bažnyčia (Свір, Беларусь); Kražių Švč. Mergelės Marijos Nekaltojo Prasidėjimo bažnyčia (Kelmės rajonas); Švč. Mergelės Marijos Gimimo bazilika (Šiluva, Raseinių rajonas); Veliuonos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia (Jurbarko rajonas); Vilniaus Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia; Svyriai (Medilo rajonas, Baltarusija); Kaunas (Lietuva); Plateliai (Plungės rajono savivaldybė, Lietuva); Skirsnemunė (Jurbarko rajono savivaldybė, Lietuva); Batakiai (Tauragės rajono savivaldybė, Lietuva)